Annonce
Kriminalitet

Advarsel mod misbrug af kreditkort i pirattaxaer

Flere og flere bliver udsat for at få misbrugt eller stjålet deres kreditkort under en tur i en pirattaxa. Modelfoto: Flemming Krogh/Ritzau/Scanpix

Efter en våd aften i byen er der flere, som fristes til at springe taxa-køen for at spare tid og penge, og derfor hopper ind i en pirattaxa, som er en privat bil, der bruges til ulovlig taxakørsel. Det har på det seneste betydet flere sager, hvor borgere har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort i forbindelse med turen, det oplyser Københavns Politi.

Turen som i første omgang skulle være en billig omgang, kan pludselig gå hen og blive dyr.

- Vi vil kraftigt opfordre til, at man ikke benytter sig af pirattaxaer, som både er ulovlige og – som vi har set på det seneste – indebærer en risiko for, at man får sit kreditkort stjålet, siger politikommissær Nicklas Poulsen, leder af tyverisektionen i Københavns Politi.

Annonce

Politiet oplyser, at det primært er unge mænd i alderen 18-35 år, der efter en tur i byen har taget en pirattaxa hjem. Lige nu ses en del eksempler med ture fra Nørrebro og Indre by.

Sådan foregår det

Tyveriet og misbruget sker ofte efter endt tur, hvor passageren skal betale med kreditkort på en dankortterminal i bilen. Når de forsøger at betale, bliver deres kode afluret og transaktionen slår fejl. Herefter skabes der forvirring fra den eller de gerningsmænd, der sidder i bilen, og den forurettede får stjålet sit kreditkort. Her vil det i nogle tilfælde først være noget der først bliver opdaget dagen efter, hvor kortet således er blevet brugt til at trække ftere store beløb.

- Det er især gået ud over unge mænd, der har været berusede efter en bytur. De er måske fristet af et billigt lift hjem med en pirattaxa, men det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr tur, siger politikommissær Nicklas Poulsen.

Københavns Politi er i fuld gang med at efterforske sagerne og opfordre alle til at tage en autoriseret taxa hjem fra byen.

- Hvis du skal hjem fra en bytur, så tag en autoriseret taxa, benyt offentlig transport eller lav en aftale med en ven eller et familiemedlem, som kan hente dig, siger Nicklas Poulsen.

Annonce
Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Nørrebro

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Alarm 112

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nørrebro

Zoulikha ledte efter fleksjob i fem år: Nu syr hun sine egne produkter i baggården

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Byggeri

Slaget om den grønne baggård på Jagtvej er næsten tabt: Sådan sikrer vi resten af Nørrebros oaser

112

Politiet massivt tilstede på Assistens Kirkegård: En person pågrebet

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Første dag

Socialborgmester, Karina Vestergård Madsens, første besøg på Nørrebro: - Der skal ikke kun afsættes penge til konflikter

Annonce