Annonce
Krim

Drab på 26-årig får gamle fordomme til at blusse: Sådan er Nørrebro ikke

Personer protesterer mod vold i gaderne efter drab på 26-årig ved Hans Tavsensgade i København onsdag den 8. september 2021. En 26-årig mand er afgået ved døden, efter at han tirsdag aften blevet stukket ned med en kniv på Hans Tavsens Gade på Indre Nørrebro i København.. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Efter drabet på en 26-årig herboende syrer tirsdag aften samledes Nørrebro for at tage gaderne tilbage - og for at nedbryde opblussede gamle fordomme.

Onsdag aften blev en 21-årig mand anholdt og sigtet i forbindelse med drabet på en syrisk mand på Indre Nørrebro. Den 21-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag klokken 13 for lukkede døre.

Forud for anholdelsen havde en intensiv efterforskning fundet sted på Nørrebro, hvor flere betjente onsdag blev set i området omkring Hans Tavsens Gade med skudsikre veste og pistoler. Her blev der kigget op og ned af vægge og talt med cafeejere og forbipasserende.

Vi var der alle af samme grund, og det skabte et sammenhold. Vi gik derfra med en god følelse, for det gør en forskel at mødes og tale om hændelsen.

Jan Malinowski

- Vi har fundet tekniske spor under den intensive efterforskning. Det gør, at vi til sammen mener, vi har et grundlag for fremstillingen af tiltalte, siger vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard, som understreger, at de ikke kan sige meget mere, da sagen stadig efterforskes.

Annonce

Lokal støtte

Onsdag klokken 17 havde gruppen 'Vi tager gaderne tilbage' annonceret en støtte-kom-sammen på Hans Tavsens Gade, hvor godt 130 personer var mødt op for at vise respekt for den 26-årige syrer, som tirsdag aften afgik ved døden efter et brutalt overfald - men også for at vise at Nørrebro ikke er et sted, man skal frygte.

Over 130 personer var onsdag eftermiddag samlet for at vise Nørrebro og omverdenen, at Nørrebro er et trygt sted at være - og at man ikke tolererer vold i gaderne. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

- Vi tog gaden tilbage. Vi var mange samlet i går - og selvom det var på baggrund af en tragisk begivenhed, så var der en gods stemning. Vi var der alle af samme grund, og det skabte et sammenhold. Vi gik derfra med en god følelse, for det gør en forskel at mødes og tale om hændelsen. Vi vil gerne vise Nørrebroerne, at ingen er alene, når noget så grusomt sker, fortæller Jan Malinowski, som er medarrangør af i gruppen 'Vi tager gaderne tilbage'. og fortsætter:

- Vi arbejder hårdt for at nedbryde de gamle fordomme, som ligger over Nørrebro. De støjer. Gaderne er vores, og vi vil ikke finde os i det, der er sket, for sådan er Nørrebro ikke, afslutter Jan Malinowski.

Annonce

Igangværende efterforskning

Onsdag udsendte politiet et signalement af den dræbte i håbet om, at vidner havde set knivstikkeriet eller set noget i området. Politiet vil fortsat meget gerne høre fra vidner.

- Vi er stadigvæk på begynderstadiet i forhold til vidneforklaringer. Vi har ikke fået et klart billede via vidner endnu, så vi er stadig meget interesseret i at høre fra vidner, siger Bjarke Dalsgaard.

Københavns Politi kender endnu ikke motivet bag drabet, og kan heller ikke sige om der står flere gerningsmænd bag drabet.

Det skete der

Tirsdag aften blev, en 26-årig syrisk statsborger stukket ned på Nørrebro ved Hans Tavsens Gade og efterfølgende afgik ved døden. Han fik flere knivstik.

Politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet klokken 22.58. En forbipasserende havde set den 26-årige ligge på fortovet, fortalte vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard onsdag.

Det blev konstateret, at den 26-årige mand var i kritisk tilstand. Han kom efterfølgende til behandling på hospitalet, hvor hans liv ikke stod til at redde.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Nørrebro

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Hvem på rådhuset har Nørrebros ryg: Gigantisk Diabetes Center indtager De Gamles By og grønne kvadratmeter

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Politik

Håb for naboerne til De Gamles By: Muligt flertal vil inddrage borgerne på ny

Alarm 112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

112

Flere skud affyret på Nørrebro i aftes: Politiet søger vidner

Byudvikling

Borgmester om jernbane: Den er en massiv barriere

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Samfund

Fond havde 1,35 mio. kr. i ubrugte tilskudsmidler: Pengene er betalt tilbage

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Annonce