Annonce
112

Ejer af udbrændt butik i indre by tilbageholdt i seks timer: Da Politiet hørte, jeg er fra Syrien, anholdt de mig med det samme

Lily & Bob er totalt udbrændt. Indehaver Oday Darwishe blev umiddelbart efter anholdt, men siden løsladt, da overvågningsbilleder viste, branden formentlig er startet i et ventilationssystem. Foto: André Bentsen
Ejer af Lily & Bob - den vaffelbutik på hjørnet af Frederiksborggade og Nansensgade, der torsdag fuldstændig udbrændte - blev anholdt kort tid efter politiet kom til stede, men er løsladt igen.

Oday Darwishe var i sin cykelbutik, Café Velo, i Nansensgade, da han pludselig hørte nogen råbe "brand, brand". Han hørte også sirener og hastede ud af butikken for at se, hvad der skete.

Til hans rædsel var det en af hans egne butikker - vaffelbutikken Lily & Bob - der stod i flammer. Brandvæsen og politi var allerede kommet til stede. Oday Darwishe kunne ikke andet end at se til, imens branden kom under kontrol.

- Politiet spurgte mig ret hurtigt, hvem jeg var, og jeg sagde selvfølgelig, at det var min butik. De spurgte mig så, hvor jeg er fra, og jeg er jo fra Syrien. Da de hørte det, anholdt de mig nærmest med det samme, fortæller Oday Darwishe, der netop er blevet løsladt, da KøbenhavnLIV taler med ham.

Annonce

Læs politiets svar på Oday Darwishes anklager her

Københavns Politi kan afvise, at anholdelsen havde noget at gøre med mandens oprindelse eller etnicitet.

Vi forstår godt, at det kan være en voldsom oplevelse at bliver anholdt i sådan en situation. Men det var en voldsom brand, og der var nogle omstændigheder omkring den, som i begyndelsen virkede mistænkelige, og derfor blev personen anholdt. 

Overvågning fra butikken viste efterfølgende, at branden sandsynligvis er opstået i et ventilationsapparat, og derfor blev den anholdte løsladt knap seks timer senere. 

Vi har vejledt ham om, at han har mulighed for at klage over episoden.

Iværksætteren, der er en kendt og afholdt figur i Nansensgadekvarteret, blev iført en DNA-dragt og ført til Rigshospitalet, hvor han fik taget prøver for at sikre spor.

- Jeg følte nærmest, at de gav mig en Guantanamo-fangedragt på, bare i hvid. De gjorde det her foran alle. På Rigshospitalet stod jeg nøgen foran tre politifolk, imens de tog prøver fra alt, selv mine strømper og mit undertøj, siger han ulykkeligt.

Jeg følte nærmest, at de gav mig en Guantanamo-fangedragt på, bare i hvid

Oday Darwishe, indehaver Lily & Bob

Imens han var tilbageholdt, blev han ved med at sige til politiet, at de skulle se på overvågningskameraet fra Lily & Bob.

- Men de sagde, at det var urealistisk, at overvågningskameraet havde overlevet branden. Heldigvis var harddisken intakt! Der kunne de, så vidt jeg kunne forstå, se på optagelserne, at branden ser ud til at være begyndt i ventilationssystemet. Men alt det her var noget, de sagde, da jeg var ved at blive løsladt igen. Så der havde jeg ikke rigtig lyst til at høre på, hvad de havde at sige, siger en meget rystet Oday Darwishe.

Imens KøbenhavnLIV taler med Oday Darwishe, kommer flere naboer hen til ham og giver udtryk for medfølelse og omsorg ovenpå den oplevelse, han har haft. De fortæller ham, at de har sagt til politiet, at Oday Darwishe altså er en god fyr.

de sagde, at det var urealistisk, at overvågningskameraet havde overlevet branden. Heldigvis var harddisken intakt!

Oday Darwishe, indehaver Lily & Bob

Men oplevelsen med politiet vejer tungt trods de venlige ord fra folk i kvarteret.

- Det der gør mig mest vred, er at der gik tre-fem minutter, fra jeg sagde, hvor jeg er fra, til jeg blev anholdt. Faktisk var jeg gået på toilettet ovre hos Invita Køkkener, som var søde at låne mig deres, for mit eget er jo brændt ned. Men jeg blev hevet ud af toilettet med bukserne åbne, og de gav mig håndjern på. Lige før det havde jeg siddet og grædt foran min butik, der er brændt ned! Jeg forstår virkelig ikke det her, siger Oday Darwishe.

Hvad der nu skal ske med butikken, ved han ikke. Men han ved, at han vil klage over politiet.

Tag fat i Angela, hvis du har en god historie eller noget, du gerne vil have, hun kigger på. Du kan fange hende via boksen her nedenunder:

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Nørrebro

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Hvem på rådhuset har Nørrebros ryg: Gigantisk Diabetes Center indtager De Gamles By og grønne kvadratmeter

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Politik

Håb for naboerne til De Gamles By: Muligt flertal vil inddrage borgerne på ny

Alarm 112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

112

Flere skud affyret på Nørrebro i aftes: Politiet søger vidner

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Byudvikling

Borgmester om jernbane: Den er en massiv barriere

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Samfund

Fond havde 1,35 mio. kr. i ubrugte tilskudsmidler: Pengene er betalt tilbage

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Annonce