Annonce
Kultur

Få dit digt-fix opfyldt i det offentlige rum

Carla Rafaella Gianetti har startet Det Lilla Rum, som er en frivillig drevet feministisk bogcafé. Det Lilla Rum flytter hen over sommeren deres forfatter oplæsninger ud i byrummet for at udbrede kendskabet til kvindelige forfattere. Foto: Sine Bindslev Caspersen.
Den feministiske bogcafé, Det Lilla Rum, er klar med udendørs forfatteroplæsninger, der gør dig klogere på hvad feminisme egentlig er for en størrelse.

På Skotterupgade 16 ligger Det Lilla Rum. Rummet er opkaldt efter Virgina Woolfs essay ”A room of ones own”, som handler om, at alle har brug for et rum at skabe fra og sætte en kreativ proces i gang. Farven lilla symboliserer blandt andet feminisme i en bred forstand herunder kønsdiversitet.

Carla Rafaella Gianetti er skaberen af den frivilligt drevne feministiske bogcafé, Det Lilla Rum, hvis formål er at fremme feministisk litteratur og mindre forlag, som enten er glemte eller oversete.

- Jeg har selv læst litteratur på universitet, og her bestod pensum næsten udelukkende af mænd. Det samme gør sig desuden gældende på kanonlisten, der primært består af hvide, heteroseksuelle mænd, fortæller Carla.

Annonce

Under første nedlukning af samfundet kunne litteratur -og kulturinteresserede få et "digt-fix", når forfatterne lavede digitale oplæsninger, hvilket blev taget godt i mod.

Med støtte fra Statens Kunstfond og Nørrebro Lokaludvalg er det nu muligt at arrangere fysiske forfatteroplæsninger rundt omkring i Nørrebros grønne byrum.

Carla forklarer, at det feministiske begreb, som Det Lilla Rum beskæftiger sig med handler om at omfavne diversiteten indenfor køn, seksualitet, klasse og etnicitet.

Det Lilla Rum og deres Digt-fix forfatteroplæsninger er derfor for alle, som ønsker et indblik i litteraturen og er nysgerrige på disse emner.

Næste forfatteroplæsning er 1. august i Hans Tavsens Park klokken 14.00, hvor Sidsel Ana Welden, Mette Garfield, Mette Moestrup, Deniz Kiy, Joan Rang og Franziska Hoppe vil læse op fra deres værker.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Nørrebro

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm 112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Hærværk

Derfor står de nye rulletrapper stille

Klumme

Da Gerda begyndte at betale for sin værdighed

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Nørrebro

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Kom ind i kampen

Så er de gamle snart på græs igen

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Nørrebro

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

Annonce