Annonce
Miljø

Færre, men større skraldespande er på vej: 279 bliver til 51

I fremtiden vil der værre færre af de grønne skraldespande, som i dag pryder det københavnske gadebillede. Foto: Københavns Kommune
Københavns Kommune har indledt sidste etape i udskiftningen af flere af de velkendte grønne skraldespande, der pryder bybilledet. Udskiftningen betyder, at der bliver færre skraldespande, men til gengæld bliver de større.

Når du færdes i byen, støder du på dem på nærmest et hvert gadehjørne. Det er de runde, grønne skraldespande med tekster som "Ren kærlighed til kbh" på siden, vi taler om. Men der vil snart være lidt længere mellem dem.

Københavns Kommune har nemlig indledt sidste etape af udskiftningen af de såkaldte "Københavnerkurve", der erstattes af de større "pizzakurve". Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I den sidste etape, som løber hen over oktober måned, nedtages i alt 279 københavnerkurve fordelt på bydelene Bispebjerg, Vanløse, Indre By, Nørrebro og Østerbro. De erstattes af 51 pizzakurve.

Annonce

Udskiftningen betyder, at antallet af affaldskurve i København falder med med ni procent, men til gengæld øges den samlede kapacitet med syv procent.

- Det skal være nemt at komme af med sit affald i København. Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald. Vi kommer til at holde øje med, om affaldskurvene er placeret mest hensigtsmæssigt. Er de ikke det, kan de godt blive flyttet, siger Jakob Hjuler Tamsmark, som er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Fuglesikret og plads til pizzabakker

Ifølge kommunen er der flere fordele ved at skifte de velkendte skraldespande ud med pizzakurven.

Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen

Pizzakurven er nemlig større, og dens design gør det muligt at smide en hel pizzabakke ud i ét hug. Deraf navnet. Derudover har den låg, så fuglene ikke kan snappe affald, og så kan den maskintømmes, hvilket er en fordel for de medarbejdere, som skal tømme skraldespandene.

Selvom københavnerkurven flere steder erstattes af pizzakurven, findes der stadig flere end 3.500 runde, grønne skraldespande i hele København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport og fritid

Fire års kamp kan være tabt på jorden: Det går ud over børn og unge

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

sports- eller værdipolitik?

Trods kritik: Tilbud om kønsopdelt svømning for børn fortsætter

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Butiksnyt

Silja og Sarah vil være som H&M: Vi vil gøre genbrug attraktivt og tilgængeligt - for alle

Byudvikling

Så er elløbehjul på vej tilbage

Ældre

Beth på barrikaderne: Flere fortjener en tryg alderdom

Samfund

Kåring af verdens bedste bydel: Sammenlignes med Talibans ligestillingspolitik

Byliv

Derfor elsker vi Nørrebro

nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce