Annonce
112

Far tog serie-svindler på fersk gerning, da sønnen var ved at blive snydt: Sådan snød 28-årig med salg af falske, kinesiske iPhones

En 28-årig mand har i flere tilfælde solgt falske iPhones, som han havde købt på en kinesisk handelsside. Sammen med telefonen havde en falsk købskontrakt, så det så ud til, at han havde købt telefonen hos Telia. Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Martin, Mathias, Bjarne, Sebastian, Patrick, Alexander og Jonas er blot nogle af de mange navne, en 28-årig mand har brugt til at bedrage adskillige mennesker.

Ingen af navnene er dog mandens rigtige navn, og tirsdag formiddag tilstod han i Retten på Frederiksberg, at han havde misbrugt andres identitet til optage lån og sælge bitcoins, iPhones og grafikkort, som han enten ikke var i besiddelse af eller ikke havde i sinde at sælge. Og i de tilfælde, hvor han faktisk udleverede en vare, var der tale om falske iPhones.

Varerne solgte han på forskellige online markedspladser, blandt andet DBA, og da han blev spurgt, hvorfor han valgte at svindle med salg af lige netop grafikkort, lød forklaringen:

Annonce

- De er i høj kurs, og det er en vare, folk ikke gider komme og hente, de vil have det sendt.

Samme rationale lå bag salgene af bitcoins, som køber aldrig modtog, da der var tale om en digital ydelse.

Telefonerne var også nemme at få penge for.

- Hvis det var lidt under standardpris, så var de hurtigt ude, forklarede manden i retten.

Far fældede forbryderen

I andre tilfælde mødtes den sigtede med køberne til nogle iPhones på blandt andet Københavns Hovedbanegård og Baldersgade på Nørrebro. Køberne fik sig noget af en skuffelse, da de efterfølgende opdagede, at der var tale om falske iPhones, som sælgeren havde købt på den kinesiske handelsside DHgate.com.

Det samme skete, da den sigtede 7. januar 2020 ved 15-tiden foran Elgiganten i Frederiksberg Centeret, mødtes med en mand der mod forventning endte med at købte en falsk iPhone 11 Pro Max med en tilhørende falsk købskontrakt fra Telia.

17. januar skulle den sigtede igen mødes med en køber af en iPhone 11 Pro Max foran Elgiganten i Frederiksberg Centret. Her gik handlen dog galt, da køberen viste sig at være søn af manden, som havde købt en falsk telefon 10 dage tidligere. Faren genkendte manden og tilkaldte politiet.

Efterfølgende blev manden anholdt, og hans lejlighed på Nørrebro ransaget, hvor politiet fandt to falske iPhones, et par falske Telia-kontrakter og en notesbog med cpr-numre.

Dommeren spurgte, om den falske telefon var en, anklagede selv brugte?

- Jeg havde en, jeg åbnede og prøvede, for at se, hvad det var for noget lort, jeg solgte, lød svaret.

Annonce

Misbrugte identiteter

Den sigtede forklarede i byretten, at han blandt andet havde fået adgang til en anden mands personlige oplysninger, da han selv skulle købe en vare, og i den forbindelse sendte sælgeren et billede af sit kørekort, som den nu 28-årige mand gemte og brugte til at identificere sig med.

I et andet tilfælde misbrugte han en anden persons nemID og nøglekort til at optage et lån og oprette en bankkonto hos Lunar. Den konto brugt han som en 'mellemstopskonto', som anklageren kaldte det, hvor pengene fra handlerne blev sat ind, inden han overførte dem til sin egen konto.

- Hvis der er en mellemstopskonto, så er det den, der bliver lukket, og ikke min egen, forklarede den sigtede.

Den 28-årige erkendte i alt 13 forhold om bedrageri, og anklageren krævede en dom på 60 dages betinget fængsel med samfundstjeneste, samt 30 dage ekstra, da nogle af forholdene forgik i en periode, hvor den anklagede havde prøvetid for en lignende dom.

Strafudmåling sker 10. maj.

Annonce
lokalmiljøet står sammen

3900 har delt nødråbet på Facebook: Nu er der fornyet håb for slagter-Jørgen

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Inspiration

Søren sælger genbrug, der skal være til at betale: - Her finder du alt godt fra havet

Nørrebro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Nørrebro

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Nørrebro: Her skal du løfte foden fra speederen

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Nye regler på vej

3 timers gratis parkering på vej i stort Østerbro-område: Men så går den heller ikke længere

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Nørrebro For abonnenter

Boligmarkedet: Her er Nørrebros nyeste bolighandler

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Annonce