Annonce
Danmark fortæller

Hækkerup og Bramsen skal forklare sig om sms'er til udvalg

Granskningsudvalget har besluttet at indkalde to ministre til at forklare genskabelse af slettede sms'er.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) er indkaldt i et lukket samråd om genskabelse af sms'er i minksagen. Det har Granskningsudvalget, Folketingets vagthund, besluttet på et møde fredag.

Flere partier har rejst tvivl om, hvorvidt politiets teknikere har gjort et ihærdigt nok forsøg, eller om andre kunne gøre et mere kvalificeret forsøg på at genskabe sms'erne.

- Nogle partier har stillet spørgsmål ved det opdrag, som politiet har haft, og om det i virkeligheden har haft benspænd og så videre.

- Det er klart, at det er selvfølgelig ikke godt, at der er den slags spekulationer. Det er for mig at se helt ubegrundet. Men derfor holder vi et lukket samråd om, hvad der er gjort for at genskabe sms'er, siger politisk ordfører Jeppe Bruus (S) efter mødet.

Venstre og andre partier har ønsket, at Forsvarets Efterretningstjeneste eller eksterne aktører får mulighed for at forsøge at genskabe slettede sms'er fra centrale aktører i sagen om aflivningen af mink.

Et sådan ønske skal dog komme fra den kommission, der er nedsat til at kulegraven sagen. Og det er ikke sket endnu.

- Vi er nogle partier, der ikke synes, regeringen har gjort nok for at genskabe de her sms'er. Det er det et ønske om at efterprøve, og derfor er ministrene indkaldt til samråd.

- Hele udvalget er enige om, at vi ikke skal blande os i, hvordan kommissionen arbejder. Så dette her har ikke noget med kommissionen at gøre, siger gruppeformand for Venstre Karsten Lauritzen (V).

Hos Enhedslisten ser gruppeformand Peder Hvelplund ingen problemer i, at man nu afkræver regeringen nogle svar.

- Der blev rejst en kritik, som skal afklares. Det er fornuftigt at få afdækket, om der er tale om en berettiget eller uberettiget kritik.

- Dette her har sådan set ikke noget at gøre med Minkkommissionen. Hvis de ikke synes, de har fået tilstrækkelige oplysninger, så må de komme til os, siger han.

/ritzau/