Annonce
Miljø

Mai-Britt og Morten gør bæredygtige briller til en livsstil og et tilvalg: Pris og god samvittighed spiller ind

Mai-britt Bolvig Seaton og Morten Seaton sælger bærredygtige briller fra butikken på Fælledvej 16 på Nørrebro - og i 16 andre lande. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Passion og kærlighed for hinanden og for briller har gjort Mai-Britt og Morten til first movers på Nørrebro - og ude i verden.

Aftenens sidste dans til skolefesten på Marie Kruse Skole i 1982 skulle komme til at betyde det meste af et liv sammen for parret Mai-britt Bolvig Seaton og Morten Seaton bag det bæredygtige brille-mærke Monkeyglasses. Ved en skolefest som 15 årige mødte de to unge mennesker hinanden efter at have sværmet om den varme grød aftenen igennem. Snart kan parret fejre 30 års bryllupsdag.


- Vi har uden tvivl fundet vores plads i livet og her på Nørrebro. Vi bliver drevet af den hverdag vi har i butikken, med det liv vores kunder kommer ind med og den taknemlighed, de har, når de forlader butikken.

Mai-Britt Bolvig Seaton


Annonce

Efter 10 år med produktion og salg af bæredygtige briller åbnede parret for to år siden deres første butik i den gamle VVS forretning på Fælledvej 16 på Nørrebro. Her er butikken blevet renoveret og åbnet med et stort og imødekommende glasparti som en diametral modsætning til den tidligere vvs’er. Farverne i butikken er bløde og interiøret er bygget op af genbrugsmaterialer. Det er et helt igennem rart rum at komme ind i.

- Vi har uden tvivl fundet vores plads i livet og her på Nørrebro. Vi bliver drevet af den hverdag, vi har i butikken, med det liv vores kunder kommer ind med og den taknemlighed, de har, når de forlader butikken. Vi kan lide at have gode mennesker omkring os – det giver os rigtig meget. Hos os er der ikke langt fra tanke til handling – derfor prøves selv de skøreste idéer af – og det fører som ofte noget godt med sig, siger Mai-britt Bolvig Seaton.

Parret beskriver den imødekommenhed og autenticitet, de oplever på Nørrebro. Og ser placeringen i kvarteret som en gave.

- Nørrebro har en hyggelig sjæl. Vi støtter og hjælper hinanden – og så er der en utrolig stærk synergi blandt os erhvervsdrivende – vi løfter hinanden, og det er virkelig stærkt at opleve, fortæller parret.

Bæredygtige briller

Aldrig har producenter fået så mange spørgsmål om produktion, materialer og processer, som da designer Mai-britt Bolvig Seaton sammen med husbonden først startede med at forme værdigrundlaget og essensen af Monkeyglasses. Opstarten skete i en skovløber bolig i Allerød for snart 12 år siden, hvor parret havde slået sig ned med deres to børn.

Mai-britt Bolvig Seaton og Morten Seaton har sammen skabt Monkeyglasses. Butikken på Nørrebro drives af kærlighed og passion for bæredygtighed. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Morten arbejdede meget med navnet 'Brilleaben', men det ville give udfordringer internationalt, mente hans bedre halvdel – der ud af sprang Monkeyglasses. Det var uden tvivl et klogt valg - for i dag kan man finde parrets bæredygtige briller i 16 lande og hos over 4.000 forhandlere i Danmark og verden over.

- Det har hele vejen igennem været vigtigt for os at arbejde med det bæredygtige element. Vi bruger derfor et bomuldsmateriale til vores briller i stedet for den plast, som mange briller er støbt af. Vores briller er genanvendelige, og det rest-materiale, der skulle blive tilovers i produktionen, indfarves og laves til enten sorte brillestel eller smykker. Vi går ind for ’zero waste’, fortæller Morten Seaton.

Annonce

Simpel living

I takt med at forretningen voksede online, lagde parret også deres liv om til en mere simpel og mindre materiel livsstil. De skiftede de 200 kvadrat meter skovløber bolig ud med et noget mindre hjem indrettet i en gammel købmandsbutik - et nyt hjem med kun to rum. Det gav en simpelhed, som ifølge parret tilførte en helt særlig ro og livsværdi, de aldrig før havde oplevet.

- Vi skal ikke forholde os til alt muligt. Det har givet os en ro at skære ind til benet. Aldrig har vi haft så meget plads og lykke inden i, som det har gjort at skære alt overflødigt fra. Det gør, at vi er mere spontane og bruger byen på en anden måde. Vi fik ligesom en ny ungdom. Det kan virkelig anbefales, siger Mai-britt Bolvig Seaton.

Det er en helt særlig kemi, der spores hos parret i butikken på Fælledvej.

-Jeg kan ikke lade være med lige at gå ned på kontoret og give Morten et kram. Vi spiser frokost sammen og nyder hinandens selskab. Vi føler os meget privilegerede. Vi har ikke været i tvivl om, at det bare skulle være os, som par, partnere og bedste venner. Vi orker faktisk ikke at være uvenner, og det er jo egentlig et meget godt udgangspunkt, siger Mai-britt Bolvig Seaton.

- Parret sidder og ser forelsket på hinanden, på deres kærlighed til hinanden og det simple liv de lever og til butikken. Deres taknemlighed er ikke til at tage fejl af. Her sidder to meget livsglade og positive mennesker.

Parret fortsætter livet i butikken på Nørrebro. De fortsætter arbejdet med at lave bæredygtige briller og samtidig holde priserne nede, så man i butikken på Fælledvej 16 kan købe briller med god samvittighed.

I sidste måned åbnede sidste skud på stammen - en børne-brille butik, som ligger to husnumre nede af gaden. Her er hylderne i børnehøjde, skumbananerne står klar i krukken og små orangutanger kravler i hjørnerne.

Monkeyglasses støtter ikke så overraskende organisationen 'Red orangutangerne', og med deres bæredygtige profil bidrager de også til ’Syn for sagen’.

_

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Nørrebro

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm 112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Hærværk

Derfor står de nye rulletrapper stille

Klumme

Da Gerda begyndte at betale for sin værdighed

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Nørrebro

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Kom ind i kampen

Så er de gamle snart på græs igen

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Nørrebro

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

Annonce