Annonce
112

Michella fik stjålet sin hund for fire år siden: Nu er Siva hjemme igen

Glædeligt gensyn efter vestegnens Politi fandt hunden Siva i en lejlighed i Brøndby efter fire år. Foto: Privat.
Hunden Siva forsvandt for fire år siden. Nu er hun blevet fundet i en lejlighed i Brøndby efter en tilfældig anmeldelse fra en bekymret borger.

'Du taler med Vestegnens politi. Vi har fundet din hund.'

Ordene rungede i Michella Lindholms øre et stykke tid efter den opringning, hun lige havde besvaret. For i den anden ende af røret hævdede vedkommende, at de stod med en hund, som svarede til beskrivelsen af den Staffordshire Bull Terrier, som hun havde efterlyst fire år forinden. Derudover ledte hundens registrering også i hendes retning.


Annonce

Jeg er bange for, at hun har været brugt til at skræmme folk eller til kamp.

Michella Lindholm


- Jeg kunne ikke tro det. Min første tanke var, at min hund jo var derhjemme, men det var slet ikke den, de talte om. Siva forsvandt for fire år siden - jeg kunne simpelthen ikke tro på, at hun var blevet fundet. Det var helt surrealistisk. Men den var god nok, og jeg kunne ikke komme hurtigt nok afsted, fortæller Michella Lindholm.

Det var først minutterne inden, Michella Lindholm blev genforenet med sin hund, at det gik op for hende, hvad hun stod over for - at det var virkeligt. Hendes største frygt var, at hunden ikke kunne kende hende, en frygt som skulle vise sig i allerhøjeste grad at blive gjort til skamme.

- Jeg gik ind og kaldte på hende. Jeg var så nervøs, og jeg tudbrølede. Og så skete det, for hun kunne genkende min stemme og kom løbende i en sådan fart, at hun væltede mig. Det var den helt store gensynsglæde, fortæller Michella Lindholm.

Uvished

Det har været fire år i uvished for den unge Nørrebroer, som tilbage i marts 2017 fik stjålet sin hund fra Vesterbro. Det har været fire år med tanker om, hvad der egentlig skete, den dag hunden forsvandt.

Michella Lindholm har fået sin hund hjem efter, den har været væk i fire år. Foto: Privat

Det var Michella Lindholms stedfar, som var på en luftetur med Siva. Og da han kom hjem uden hund, havde han ifølge Michella Lindholm svært ved at forklare, hvad der var sket.

- Politiet har fortalt mig, at min hund blev fundet hos en junkie i Brøndby, som havde købt hende af en mand for to gram kokain. Og det sætter unægtelig nogle tanker i gang, siger Michella Lindholm.

Annonce

Den store eftersøgning

Efter hundens forsvinden brugte Michella Lindholm og hendes mor mange måneder på at følge spor - og de skulle komme vidt omkring. Der blev oprettet en Facebook-gruppe i håb om, at det skulle bringe den brogede hund hjem igen.

Efter et år uden resultat svandt håbet langsomt, og hundeejeren havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hun skulle se hunden igen. Derfor kom opringningen fra Vestegnens Politi også meget uventet.

Politiet havde fået en anmeldelse om, at en hund var alene hjemme i en lejlighed i Brøndby - og at den havde været det længe. Anmelderen frygtede, at hunden var blev udsat for vanrøgt, og politiet valgte derfor at sende en patrulje til stedet, hvor Siva blev fundet.

Annonce

Brugt til kamp

Det er uvist, hvad Siva har været brugt til. Men ud fra dens adfærd efter hjemkomsten har hundeejeren haft en bange anelse.

-Hun er ikke en aggressiv hund, men hun har fået en hård adfærd. Jeg er bange for, at hun har været brugt til at skræmme folk eller til kamp. Hun har virket meget overfusende overfor andre hunde, og jeg må holde hende i ekstra stram snor. I starten ville hun ikke kramme og nusses, men det går bedre nu, fortæller hundeejeren.

Den unge Nørrebroer er lykkelig for, at hendes hund er hjemme igen. Hun har hele tiden haft Sivas søster hos sig og har i mellemtiden også fået chihuahuaen Buller. Den skal dog lige vænne sig til, at der nu er en ekstra hund at dele med.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at der arbejdes videre med sagen både med anmeldelsen om overtrædelse af dyrevelfærdsloven og selv tyveriet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce