Annonce
Månedens Buket

Mikala hyldes for at kæmpe og tænke ud af boksen: Jeg gør det for mig selv og for børnene

Mikala Hoff Skovgaard blev overrasket med Månedens Buket for det store arbejde hun gør for udsatte børn - særligt har hun kæmpet under corona. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Mikala ville ikke bare se til mens corona satte en stopper for hendes danseskole. Hun tog sagen i egen hånd.

- Mikala elsker og lever for sammenholdet, fællesskabet og inklusion, som dans er med til at skabe for mange børn og unge. Mikala har kæmpet en kamp under corona for at holde hendes danseforening i live, og for at ungerne på Nørrebro kunne få lov at danse på trods af corona. Hun var fast besluttet på at kæmpe for alle de børn, der elsker at danse og for nogle af de børn er dansen et afbræk i et nogle gange svært liv.

Sådan lyder indstillingen til denne Månedens Buket, som Sharon O’Carroll Khan sendte til NørrebroLIV. Beskrivelsen er af hendes datters danselærer Mikala Hoff Skovgaard, som for 11 år siden startede frivillige foreningen Global Kidz.


Annonce

Vi kæmper videre, for de skal bare lige komme i tanke om, hvor fantastisk det er at danse.

Mikala Hoff Skovgaard


NørrebroLIV overraskede hende på Mimersparkens legeplads blandt farverige legestativer for at overrække hende Månedens Buket og for at høre, hvordan hun gør en forskel med dans.

- Jeg er utrolig glad og rørt over den her erkendtlighed. Det kommer fuldstændig bag på mig. Jeg gør bare det, jeg brænder for - for mig er det helt naturligt. Det er jo en gave i sig selv at se glæden hos børnene, siger en overrasket Mikala Hoff Skovgaard.

40 år med danse

Mikala Hoff Skovgaard er i dag 61 år, og har brugt de sidste 40 år på at danse. Hun havde allerede undervist i dans i mange år, da tanken om at lave en danseskole strejfede hende. Tidligere havde hun undervist voksne, men da hun selv fik børn, begyndte det at trække i hende for at undervise de små. Det blev startskuddet til Global Kidz i 2009.

Mikala Hoff Skovgaard har danset i 40 år. i 2009 startede hun danseskolen 'Global Kidz'. Foto: Rebecca Veinø Johansen

På det tidspunkt arbejdede Mikala Hoff Skovgaard som folkeskolelærer på Rådmandsgade Skole og brugte i starten det snævre netværk, hun havde derfra. I dag har frivillige-foreningen og danseskolen 650 medlemmer.

- Jeg drømte om at undervise børn. I dag er vi en platform for en masse danseaktiviteter i udsatte byområder – over hele byen. Det er fantastisk - og vi gør en forskel. Dans kan noget særligt – man behøver ikke ord og kan tit inkludere nogle, som ellers ikke ville turde interagere med andre af den ene eller anden grund, siger Mikala Hoff Skovgaard og fortsætter.

- Jeg arbejder med, at børn skal være stolte af sig selv – det er grundpillen. Vores største netværk ligger på Nørrebro, men har danse-aktiviteter over hele byen. Vi har en høj standard for vores undervisere, som mange gange er herboende kunstnere, som arbejder på at blive mere anerkendt og synlige. Alle skal være skarpe i den kulturelle formidling, dans naturligvis, og så skal de pædagogiske evner også være på plads.

Annonce

En dans med corona

Det var ikke muligt for danselæreren bare at se til under corona. Hurtigt blev der under nedlukningen arrangeret online danseundervisning, der blev lavet Global Kidz TV med et barn som vært - og da det igen var muligt, dansede flere hold udenfor med skilte, afstand og håndsprit.

- Jeg har måtte tænke ud af boksen for at holde os ovenpå. Jeg gjorde virkelig, hvad jeg kunne for at holde gang i hjulene. Alligevel har vi mistet børn og unge under nedlukningen. Vi kæmper videre, for de skal bare lige komme i tanke om, hvor fantastisk det er at danse, siger Mikala Hoff Skovgaard.

Annonce

Den største glæde

Lige nu har Global Kidz modtaget en donation fra Roskilde Festival på 80.000 kroner og får hjælp på 250.000 kroner fra Københavns Kommune med henblik på at genskabe kontakt til udsatte børn - og til nye sociale danseworkshops.

Danselæreren er meget taknemmelig over den respons, hun oplever i sin undervisning.

- Når man giver så meget af sig selv og kaster så meget energi i noget, så er det også fantastisk med god respons. Den største glæde er at se børnene udvikle sig og deres glæde i det at danse. Det er min motivation. Det er utroligt at se, hvad dans gør ved børnene - at se dem når de starter som treårige, til de står på et konkurrencehold og indtager verden, afslutter Mikala Hoff Skovgaard.

Har du fået lyst til at danse, så kan du kontakte Global Kidz, som står klar med alt fra verdensdans til mere traditionelle danseformer.

Månedens Buket

Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Det kan være den hjælpsomme nabo, den frivillige foreningsmand m/k, den fantastiske pædagog eller en helt fjerde.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket.

Skriv til: buket@norrebroliv.dk

Månedens Buket præsenteres i samarbejde med 'Dimseriet' på Stefansgade, som har leveret de smukke blomster.

_

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Nørrebro

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm 112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Hærværk

Derfor står de nye rulletrapper stille

Klumme

Da Gerda begyndte at betale for sin værdighed

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Nørrebro

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Kom ind i kampen

Så er de gamle snart på græs igen

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Nørrebro

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

Annonce