Annonce
Heltegerning

Mogens var ved at drukne i Søerne: Men så sprang Mads og Katrine til... og i

Selvom Mogens efterfølgende har været på hospitalet og tæt på at dø af lungebetændelse - måske som følge af faldet i Søerne - har den hurtige indsats fra Mads og Katrine sandsynligvis reddet hans liv.

- Er det ikke jer fra avisen?

Mads og Katrine kigger på et avisudklip fra NordvestLIV og kan med det samme genkende historien fra forleden, hvor de redder en ældre mand op af Søerne.

- Han faldt af sin scooter, der pludseligt bakkede rundt og drejede, så han faldt i vandet og lå med ansigtet ned mod bunden. Jeg skynder mig hen og hiver hans hoved op, mens min kæreste Mads hopper i og får fat i resten af kroppen, fortæller Katrine Leth Espensen.

Annonce

Vi har med læsernes hjælp sat de hurtigreagerende unge i stævne på stedet, hvor det hele skete, og de tegner og fortæller, hvordan Mogens var drivvåd og forvirret, men ikke ville med en ambulance, da de først havde hjulpet ham op fra søen.

- Og så begyndte han bare at køre mod Østerbro. Det kunne vi ikke lide, så vi forsøgte at løbe efter ham og følge ham hjem til plejehjemmet. Han kunne ikke huske adressen, men godt finde vej, så vi er glade for at se, han har det godt i dag, fortæller Mads Frederiksen.

- Men det har jeg takket være jer, siger Mogens, der bare kaldes for Mugge af alle vennerne.

Tæt på at dø

Han har tårer i øjnene, da vi får det unge par til at fortælle ham præcis, hvad der skete den dag, hvor det hele kunne være gået helt galt.

Jeg er så glad for, at I hjalp mig op, men også, at I blev og ventede på, at nogen kunne hjælpe mig derhjemme, for de havde nemlig travlt med en anden borger.

Mugge, 85 år

- Jeg kan kun huske, at jeg var forslået og helt drivvåd. Det var så koldt at køre hjem, siger Mugge og fortsætter:

- Så jeg er så glad for, at I hjalp mig op, men også, at I blev og ventede på, at nogen kunne hjælpe mig derhjemme, for de havde nemlig travlt med en anden borger.

Efter ulykken har han været en tur på hospitalet, hvor lægerne fortalte, at han havde en svær lungebetændelse, der bestemt ikke har fået det bedre af turen i Søerne og flugten hjem.

- Men han overlevede. Vi plejer at sige, at en kat har ni liv, men Mugge har uendeligt mange, griner hans bonusdatter, Maj-Britt Waagenes.

Annonce

Fart på

Hun håber nu, at han vil køre lidt langsommere på sin scooter i fremtiden.

- Ja, for der er fart på den, griner Mads Frederiksen, der godt kan huske, hvor hurtigt han måtte løbe for at følge med.

- Det skal de dog ikke regne med, hvisker Mugge helt stille, og overrækker det unge par en flot gave, som tak for hjælpen.

Efter at have reddet Mogens op af vandet, løb Mads og Katrine ved siden af hans scooter hele vejen til plejehjemmet på Østerbro for at sikre sig, han kom godt hjem. Foto: PrivatAnnonce
Inspiration

Søren sælger genbrug, der skal være til at betale: - Her finder du alt godt fra havet

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Nørrebro: Her skal du løfte foden fra speederen

Nørrebro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Nørrebro

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Nye regler på vej

3 timers gratis parkering på vej i stort Østerbro-område: Men så går den heller ikke længere

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Nørrebro For abonnenter

Boligmarkedet: Her er Nørrebros nyeste bolighandler

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Annonce