Annonce
Politik

Nørrebro-kandidat efter skuffende valg: Vi har ikke gjort det godt nok

- Som parti har vi virkelig taget tæv, lyder det fra Jonas Bjørn Jensen (S). Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
NørrebroLIV har talt med Jonas Bjørn Jensen fra Socialdemokratiet efter et valg, hvor partiet er endt med blot 10 mandater. Dog betragter han stadig valget som succesfuldt.

Det var en glad og lettet – men også meget overrasket – Jonas Bjørn Jensen (S), som NørrebroLIV talte med torsdag morgen.

Glad og lettet, fordi han med 1068 personlige stemmer kan blive endnu fire år på rådhuset. Men også noget overrasket over den gang tæsk Socialdemokratiet fik ved valget.

Jonas Bjørn Jensen er ikke i tvivl om, at Socialdemokratiet ikke har gjort det godt nok de sidste fire år. Det kommer efter, de ved kommunalvalget er blevet fem mandater fattigere. Den nye realitet er derfor et parti, der nu kun står med 10 mandater mod de tidligere 15.

Annonce

- Som parti har vi virkelig taget tæv. Og vores modgang er helt klart et signal om, at vi ikke har gjort det godt nok. Det er blevet tid til at tage en snak med storbyens socialdemokratere, som har vendt os ryggen ved det her valg. Vi må blive klogere på, hvad årsagen har været – og hvad der nu skal til for, at vi kan blive det Socialdemokrati, som de vil stemme på igen, siger Jonas Bjørn Jensen.

Øretævernes holdeplads

Uformelt havde man forventet, at Jonas Bjørn Jensen ville blive partiets nummer to eller tre. Vi spurgte til hans syn på placeringen:

Du er nummer otte på listen – overhalet af blandt andet en ny kandidat som Yildiz Akdogan. Vil du stadig betragte det som et succesfuld valg?

- Ja, helt klart. Jeg er opstillet der, hvor vi er gået mest tilbage. Jeg har skulle kæmpe for partiet, og for at vi holder skansen på stenbroen. Jeg har haft en position som ordfører i Borgerrepræsentationen – en position, som med andre ord er øretævernes holdeplads, hvor vi også har skulle tage nogle svære diskussioner engang imellem. På trods af tilbagegang er jeg gået frem i personlige stemmer i forhold til sidste valg, siger Jonas Bjørn Jensen.

Var du bange for ikke at blive genvalgt?

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg på et tidspunkt tirsdag aften var lidt bekymret. Særligt da resultatet tikkede ind under vores valgfest. Vi var noget chokerede. Vi fik kun 10 mandater, så jeg vidste, det ville blive snævert. Det var først, da 80 procent af stemmerne var optalt, at jeg turde trække vejret.

Hvad har overrasket dig mest ved det her valg?

- Det er helt klart vores valgresultat. Jeg synes, vi er lykkedes med så meget i den her by. Vælgerne har et andet billede eller synes ikke, vi har gjort det godt nok. Når vi stiller med en helt ny borgmester-kandidat, så vidste vi godt, at det ville være svært, men ikke så svært. Den markante tilbagegang kommer bag på mig – det betyder, at vi for alvor har fået lektier for, siger Jonas Bjørn Jensen og fortsætter:

- Vælgerne er gået alle mulige veje ved valget. Men det er stadig os, der samler trådene og derfor os, der har fået opbakningen til overborgmesterposten. Nu skal vi finde ud af at samarbejde godt på rådhuset, selvom det nu er et broget billede, og så skal vi finde den dybere årsag til, at flere københavnere har vendt os ryggen.

Jonas Bjørn Jensen blev første gang valgt ind på rådhuset som 23-årig tilbage i 2009. Her måtte han lære slagets gang på den hårde måde.

Lige nu sidder han som ordfører i Borgerrepræsentationen. Hvad hans nye rolle bliver, vil først ligge klar i starten af næste uge.

Annonce
Børneliv

Far om udskældt institution: Jeg har fuld tiltro til pædagogerne

Nørrebro

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Spørg os

Jens er overrasket: Så mange parkeringslicenser er der udstedt på Nørrebro

Børneliv

Psykolog: Omsorgssvigt i daginstitutioner kan have fatale konsekvenser

Nørrebro

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Miljø

Nyt initiativ: Opgør med sindssyg forbrugsfest

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Byudvikling

Stor totalrenovering tæt på Nørrebro Station

Byudvikling

Almen alliance vil befri Nørrebro

Kultur

På Nørrebro bor Danmarks Dan Brown

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Corona

Her kan du få hurtigtest og PCR-test tættest på Nørrebro

Byudvikling

Så er der nyt om S-skiltet på Nørrebro Station

Annonce