Annonce
Trafik

Nu skal du lette foden fra speederen: Ågade får ny hastighedsgrænse

Inden længe reduceres hastigheden på Ågade fra Bispeengbuen til Jagtvej. Forvaltningen håber på at antallet af ulykker vil reduceres. Byrd/Rikke Flensborg

I den kommende uge vil der på den stærkt trafikerede indfaldsvej Ågade på Nørrebro blive indført reduceret hastighed. Det gælder strækningen på Ågade fra Bispeengbuen til Jagtvej, hvor hastigheden bliver sat ned fra 60 til 50 kilometer i timen.

Den primære årsag er at øge trygheden og mindske antallet af ulykker, som krydset Jagtvej/Ågade i høj grad har givet anledning til. Her har forvaltningen en forventning om, at den reducerede hastighed kan hjælpe til dette.

- Krydset ved Ågade og Jagtvej er et af de mest ulykkesbelastede kryds i København, og derfor er det enormt vigtigt, at vi får sat hastigheden ned. Samtidig vil det reducere støjen, hvilket også har været et stort lokalt ønske. Vi forventer også, at en sænkning af hastighedsgrænsen vil medvirke til at reducere risikoen for ulykker, siger Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Hun oplyser ydermere, at de hos forvaltningen også er i dialog med vejdirektoratet om at få nedsat hastighedsgrænsen på Bispeengbuen til 60 kilometer i timen. Det er desværre ikke lykkedes i samme omgang.

I løbet af uge 23 vil skiltningen blive ændret, ligesom der i en periode vil hænge midlertidige ”Husk 50”-tavler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce