Annonce
Bolig og livsstil

Opskrift: Ramsløgsbrød bagt over bål

Foto: Pernille Hoffmann

Til dejen skal du bruge

Hvedemel

20 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk. groft salt

Annonce

Til fyldet skal du bruge

En god håndfuld friske ramsløgsblade

Solsikkeolie

Salt og peber

Revet parmesan

Annonce

Sådan gør du

Hvis du ikke har mod på at lave din egen pesto, kan du sagtens bruge en, der er færdiglavet.

Personligt synes jeg, at Irmas grønne pesto er den bedste på markedet, men det er selvfølgelig et smagsspørgsmål (det her tip er ikke sponsoreret).

Dejen: Hæld lunkent vand i en skål og opløs gær og salt heri. Tilsæt melet lidt ad gangen. Vær tålmodig, når du ælter dejen, og brug gerne 10-15 minutter på at ælte.

Jeg synes, det kan både ses og smages på dejen, hvis man har haft for travlt.

Dejen er ved at være klar til at blive bagt over bålet. Foto: Pernille Hoffmann

Tilføj mel, indtil dejen slipper bordet, men stadig er blød og smidig uden at klistre. Sæt den til at hæve i mindst to timer.

Laver du dejen flere timer i forvejen, kan du starte med at lade den hvile i køleskab. Tag dejen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet cirka en time, inden du skal bruge den.

Fyldet: Hak ramsløg groft og kom det i en blender. Tilsæt solsikkeolie, salt og peber til ramsløgene og blend det til en grødet masse.

Brødene: Hæld dejen ud på køkkenbordet og rul den ud, til den har samme størrelse som en almindelig bradepande.

Smør ramsløgspestoen ud, så den dækker hele dejens overflade. Riv parmesanosten og fordel også den over hele dejen.

Rul dejen på den lange led til en pølse. Skær dejen ud i stykker i en størrelse på cirka fire centimeter i bredden.

Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hvile i cirka en halv time, mens du gør bålet klar.

Annonce

Sådan bages brødene

Når du har et godt bål med masser af gløder, sættes muffinpanden over - du kan enten hænge den fra en trefod, eller du kan sætte den på et stativ. Afstanden til gløderne skal være cirka 20 centimeter.

Lad panden stå over bålet et par minutter og blive varm. Tilsæt en lille smule smør (cirka 1/4 tsk.) og lidt solsikkeolie (for at undgå, at smørret brænder på).

Når smørret er bruset af, lægges der et brød i hver kop. Lad brødene bage, til de er gyldne på stegesiden.

Med en lille spids pind eller en gaffel vender du brødene (det minder om måden, man vender æbelskiver på) og lader dem bage på den anden side.

Bagetiden afhænger meget af, hvor varm panden er, men brødene skal have godt og vel fem minutter på hver side.

Velbekomme. Foto: Pernille Hoffmann

Hvis du synes, det går for stærkt, så tag panden af bålet og lad den køle lidt af i græsset.

God fornøjelse - og rigtig god appetit.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Cirkusrevyen skruer bissen på

Annonce