Annonce
112

Politiet opretter visitationszoner: Skal dæmme op for eskalerende bandekonflikt

Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er politiets vurdering, at der i øjeblikket udspiller sig en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. For at dæmme op for konflikten bliver der nu oprettet to visitationszoner - en i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, Nordvest og Ydre Østerbro.

I de seneste dage har der været flere episoder, som Københavns Politi vurderer har forbindelse til en aktuel konflikt i det københavnske bandemiljø. Der har i flere tilfælde været anvendt skydevåben.

Derfor vælger politiet nu at indføre visitationszoner i to områder, der blandt andet omdatter dele af Nørrebro, Nordvest og Ydre Østerbro.

- Vi vil ikke acceptere, at konflikten mellem de to grupperinger udvikler sig. Derfor har vi taget visitationszonerne i brug som et værktøj til at skabe tryghed for borgerne ved at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Annonce

I den seneste tid er der blevet affyret flere skud mod en gruppe personer ved en kiosk på Ruten i Tingbjerg. Senest blev der tirsdag aften affyret skud ved en kiosk på Bisiddervej i Nordvest-kvarteret.

- Vi har en bred indsats for at forebygge yderligere bandekriminalitet. Det omfatter – ud over visitationszonerne – også øget patruljering og intensiveret samarbejde med kommunens gadeplansmedarbejdere, boligforeninger og andre aktører i områderne, siger Anne Tønnes.

Visitationszonerne er gældende fra onsdag 17. november kl. 18.00 til onsdag 1. december kl. 18 i følgende geografisk afgrænsede områder:

Zone 1: Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Marbjergvej - Mørkhøjvej – grønt område langs kredsgrænsen - Hillerødmotorvejen - Ruten. Illustration Københavns Politi
Nørrebrogade – Jagtvej – Ågade – Bispeengbuen – Borups Allé – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade - Lyngbyvej – Nørre Allé – Sankt Hans Torv - Fælledvej til Nørrebrogade. Illustration: Københavns Politi

Politiet har siden 2004 kunnet oprette visitationszoner, hvor de, uden konkret mistanke, kan foretage stikprøvevisitationer af personer, af personers ejendele samt af biler, der befinder sig inden for zonen.


Annonce
Børneliv

Far om udskældt institution: Jeg har fuld tiltro til pædagogerne

Nørrebro

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Spørg os

Jens er overrasket: Så mange parkeringslicenser er der udstedt på Nørrebro

Børneliv

Psykolog: Omsorgssvigt i daginstitutioner kan have fatale konsekvenser

Nørrebro

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Miljø

Nyt initiativ: Opgør med sindssyg forbrugsfest

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Byudvikling

Stor totalrenovering tæt på Nørrebro Station

Byudvikling

Almen alliance vil befri Nørrebro

Kultur

På Nørrebro bor Danmarks Dan Brown

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Corona

Her kan du få hurtigtest og PCR-test tættest på Nørrebro

Byudvikling

Så er der nyt om S-skiltet på Nørrebro Station

Annonce