Annonce
Samfund

Vild video: Politiker truet af indvandrerdrenge

Hussain Ali siger fra overfor grupper af unge drenge med indvandrerbaggrund, der skaber utryghedsskabende adfærd. Foto. Chili Djurhuus
Det er bestemt ikke første gang, at det sker. Derfor lagde Hussain Ali (K) mandag aften en film op af episoden, hvor han blev truet for at sætte fokus på problemet.

En helt almindelig aftentur i København udviklede sig, ifølge en video som lokalpolitikeren Hussain Ali har lagt ud på Facebook, søndag aften dramatisk.

Videoen, der er optaget af Hussain Ali på Vanløse Station og varer i over to minutter, viser en 10-12-årig dreng, der truer den konservative kandidat til Borgerrepræsentationen, imens drengens ven filmer episoden.

- Jeg knepper din mor, din svans, siger drengen.

Annonce

- Hvorfor skal du tale sådan til mig, spørger Hussein Ali, og drengen svarer:

- Lad være med at filme, jeg knepper din mor.

Sådan fortsætter ordvekslingen:

- Hvor gammel er det, du er? Hvad er problemet? I skal gå fra mig.

- Hold din kæft.

- Hey. Jeg er dobbelt så høj som dig. Har du læst koranen? Må man gerne tale sådan til andre?

- Fuck dig din luder. Jeg knepper dig.

- Hvorfor taler du så grimt?

- Fordi du er en lille baby.

Videoen slutter efter 2 minutter og 55 sekunder med, at drengen sparker ud efter Hussain Ali.

Solgt min sjæl

Vi har mødt Hussain Ali og spurgt ham, hvorfor han har delt videoen.

- Jeg deler den for at beskytte mig selv og mine rettigheder, og hvis der skulle ske noget, så kan jeg dokumentere det, svarer Hussain Ali, og fortæller, at det ikke er første gang, at han har oplevet at blive talt til på den måde.

Hvorfor tror du, at det sker?

- Mange ikke etniske danskere mener, at jeg har solgt min sjæl, når jeg taler om integration i Danmark, men det her er efterhånden blevet almindeligt for mig. Det sker konstant for mig.

Hvis jeg ikke tager afstand, er der ikke er nogen med minoritetsbaggrund, der tager afstand, selvom der er mange, der har det ligesom mig.

Hussain Ali

Men hvorfor dele videoen, hvis der er så mange ikke etniske danskere, der er imod dig?

- Hvis jeg ikke tager afstand, er der ikke er nogen med minoritetsbaggrund, der tager afstand, selvom der er mange, der har det ligesom mig. For det værste det er jo, at folk tænker, at vi alle er sådan, og det er derfor jeg deler videoen.

Kan du uddybe det?

- Jeg vil gerne fortælle Hr. og Fru Danmark, at vi er mange, der er glade for Danmark. Vi er mange, der er rasende og vrede over dem her. Men jeg kan også godt forstå danskerne, hvis de ikke kender nogle ikke etniske danskere og bare ser de unge gå rundt på stationerne og skabe utryghed. Men sandheden er, at vi er mange, der tager afstand fra det her. Vi gider det ikke mere.

Annonce

Modtager dødstrusler

Burde du ikke have sløret dem, du filmer inden offentliggørelse? Specielt den lille dreng?

- Normalt ville jeg aldrig dele film af børn i den alder. Men Hr. og Fru Danmark skal se, hvor gamle de her drenge rent faktisk er. For sandheden er at der er mange, etniske og ikke etniske danskere, der udsættes for det her. Men de er berøringsangste, hvilket betyder, at det ikke bliver italesat. Og det er vigtigt at få det italesat, svarer Hussain og fortæller, at han allerede har modtaget flere trusler, efter han har delt videoen. Også fra folk med indvandrerbaggrund.

KøbenhavnLIV har set en af Hussain Alis nyeste beskeder. Her truer personen ham på livet ved at minde ham om, hvad der skete med digteren Yahya Hassan (som flere gange blev overfaldet, red.)

Hvad hvis du oplever det igen i morgen. Vil du så filme igen og lægge det på Facebook?

- Det kommer an på hvor store de her.

Kan du uddybe det?

- Hvis grupperingen er på min egen alder, og de er mange, er jeg selvfølgelig bange for at blive slået ned. Jeg skal hellere ikke spille superhelt, svarer Hussain der slår fast, at det ikke er den bedste løsning bare at dele sine videoer på Facebook.

Annonce

Træt af at være sat i bås

- Den bedste løsning er at anmelde det eller som jeg gå ind i politik og komme med forslag og lave politiske initiativer, der er med til at løse det her problem.

Hvad vil du sige med det?

- Hvis jeg ikke var en offentlig person, så ville jeg nok tænke mig om en ekstra gang. Og skal jeg være ærlig, så havde jeg nok ikke delt det.

Screenshot fra videoen, som vi har valgt at sløre af hensyn til den mindreårige dreng.

Hvorfor tror du, at de truer dig?

- For at nedgøre og håne mig. Men det er vigtigt for mig at kæmpe for et samfund, hvor vi kan være trygge og forblive trygge, svarer han og slår fast at det groteske i det her det er at sådan en adfærd som de her unge drenge har, aldrig ville være acceptabel i Mellemøsten.

- Nede i de arabiske lande, har man respekt for de ældre. Vi skal sige fra overfor de unges vanvittige adfærd. Og derfor forsøger jeg at skabe bro mellem etnisk og ikke etnisk danskere. For vi er så mange der er trætte af være sat i bås.

Annonce
Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Nørrebro

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Alarm 112

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nørrebro

Zoulikha ledte efter fleksjob i fem år: Nu syr hun sine egne produkter i baggården

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Byggeri

Slaget om den grønne baggård på Jagtvej er næsten tabt: Sådan sikrer vi resten af Nørrebros oaser

112

Politiet massivt tilstede på Assistens Kirkegård: En person pågrebet

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Første dag

Socialborgmester, Karina Vestergård Madsens, første besøg på Nørrebro: - Der skal ikke kun afsættes penge til konflikter

Annonce