Annonce
Butiksnyt

Raske Penge sælger Raske Planter: Hamp til hele landet fra et lager i Nordvest

Raske penge sælger Raske Planter fra sit lille lager i Nordvest. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Raske Penge har udvidet sin forretning og laver ikke længere kun musik - nu sælger han også hamp.

Raske Penge hvis borgerlige navn er Rasmus Poulsen står på sit lager. Her tjekker han de indkommende ordrer, vejer af, pakker i små gennemsigtige poser, lukker dem sirligt, hvorefter der klipses en anvisning på posen. Der står blandt andet 'må ikke indtages' påanvisningen. Lokalet har en sødlig lugt af hamp.

Vi er på Raske Penges lager, hvorfra han via sin webshop driver sit hamp-foretagende under navnet Raske Planter - og det er på alle måder en lovlig forretning. For selvom Danmark har en af de strengeste lovgivninger i forbindelse med salg af hamp, så er Nordvest gesjæften helt i sync med lovgivningen, og en drøm der går i opfyldelse for NV-musikeren.

- Jeg har længe gerne villet arbejde med hamp. Det er et spændende og alsidigt produkt, som kan bruges til så meget andet end indtagelse. Jeg sælger det som potpourri - altså som et duft-produkt. Nogen har sagt, at det er naivt at tro, at det ikke bliver røget. Det tror jeg ikke, og jeg gør mig meget umage om ikke at anbefale det. Og jeg ser også at folk forholder sig til produkternes dufte i deres anmeldelser inde på RaskePlanter.com. Jeg holder mig 100% indenfor loven, andet kan ikke betale sig, siger Raske Penge.

Annonce

Industri hamp

Det, der gør Raske Planter lovligt, er ganske simpelt, for det som ryger ud gennem Raske Planters kanal, er det man kalder industri-hamp - og det er ganske lovligt, så længe det euforiserende THC stof er under 0,2 procent. Industri hamp er ikke omfattet af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer, men det betyder dog ikke, at produkterne hos Raske Planter må sælges som hverken medicin eller til indtagelse og/eller rygning.


Jeg gør opmærksom på mit formål - resten kan og vil jeg ikke blande mig i. Når det så er sagt, så er jeg sikker på, at vi kommer til at legalisere cannabis som et rusmiddel hen af vejen.

Raske Penge


Raske Penge forklarer, at skal produkterne sælges til indtagelse, så skal det godkendes af Lægemiddelstyrelsen, da det indeholder stoffet CBD som af Lægemiddelstyrelsen tilskrives krampedæmpende, muskelafslappende og angstnedsættende virkninger og dermed er reguleret som et lægemiddel. En sådan godkendelse har endnu ikke fundet sted i Danmark.

Hvis man kan lide duften af hamp, så kan Raske Planter tilbyde otte forskellige varianter. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Skal det ryges, så skal tobaks-lovligningen også på banen. Raske Penge er dog fortrøstningsfuld, for som han siger, så sker der hele tiden noget på området.

- Det er heldigvis et dynamisk lovområde, hvor der ofte sker noget nyt. Jeg tror ikke, der går lang tid, før man ser hamp i fødevarestyrelsens 'novel food' kategori. Det vil åbne nye muligheder for, hvordan hamp kan sælges og markedsføres, siger Raske Penge og fortsætter.

- Jeg kunne godt tænke mig at være et mainstream mærke indenfor hamp. Jeg ser i højere grad Raske Planter som det sted, hvor folk  første gang hører om produkterne - og derfor er det også vigtigt for mig at lave det ordentligt og bæredygtigt.

Annonce

Hamp til Nordvest

Raske Penge fortæller om opstarten af Raske Planter.

- Min gode musiker ven fra Sverige kører en lignende forretning. Jeg begyndte at se, hvordan han postede billeder af sin hamp - og synes, det var lige friskt nok. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at man kunne sælge hamp lovligt på den måde. Jeg blev nysgerrig, for hamp er et virkelig spændende produkt, fortæller Raske Penge.

Der pakkes bestillinger i bæredygtig emballage hos Raske Planter. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Vennen hjalp NV'eren i gang med den forretning, som Raske Planter er i dag.

- Jeg synes, det er interessant at have så flotte og velduftende pot og skunk-lignende produkter, som ikke er forbudte. Det er fedt, at der er nogen, der gerne vil have det - og som har glæde af det. Jeg gør opmærksom på mit formål - resten kan og vil jeg ikke blande mig i. Når det så er sagt, så er jeg sikker på, at vi kommer til at legalisere cannabis som et rusmiddel hen af vejen, fortæller Raske Penge. Og så vil jeg da også gerne sælge det en skønne dag.

Raske Planter gik i luften 20 april i år. Lige nu ligger der otte produkter på Raske Planters hylder - og flere er på vej til det lille lager i Nordvest.

_

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Nørrebro

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm 112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Hærværk

Derfor står de nye rulletrapper stille

Klumme

Da Gerda begyndte at betale for sin værdighed

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Nørrebro

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Kom ind i kampen

Så er de gamle snart på græs igen

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Nørrebro

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

Annonce