Annonce
Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

RUST spillested og natklub har skiftet den gamle mørke facade ud og endevendt bygningen fra kælder til kvist for at kunne genåbne med tre nye ibyen steder. Foto: Flemming Bo Jensen
Efter 31 år som spillested og natklub sætter RUST punktum, ved hvem de var før, for at følge med bylivets udvikling og genåbner med cocktails, 70'er stil og drag-shows.

Sidste år kunne RUST bryste sig af at have ageret natklub og spillested for et hav af musikalske kunstnere i tre årtier, og har derved holdt stand, trodset byfornyelser og ligusterfascisme. Men som årelangt natligt og festligt omdrejningspunkt på Nørrebro, er det naturligt at viske tavlen ren.

- At fylde 30 år var faktisk lidt et punktum for os. Det ville være ærgerligt at åbne efter halvandet år, for at arbejde videre på noget vi i forvejen var trætte af. Så vi er glade for at kunne åbne op med ny energi og er stolte af at vise det frem, fortæller Morten Varano, administrerende direktør for RUST.

Gulvene er ikke længere klistrede, graffitien på toiletterne er væk og lokalerne på Guldbergsgade 8 huser nu tre forskellige barer, hvor dårlige vibes er fejet væk med støvet og en målsætning om at være et sted med plads til alle.

Annonce
Toiletterne er ikke længere fyldt med grafitti, men har fået en stærk gennemgående orange farve, som skriger på 70'erne og designerlamper i loftet. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

- RUST har altid stået for mangfoldighed og anti-diskrimination, men har gennem tiden stødt på nattelivets udfordringer med at skabe den ønskede tryghed hos gæsterne. Derfor har det med genåbningen været vigtigt for os at tage erfaringer fra andre klubber omkring Safe Spaces. Den gode ibyen-oplevelse starter allerede fra rummelighed og modtagelse i døren til håndtering og hjælp fra vagter og personale til musikvalg, uddyber Morten Verano.

Slut med propfyldte rum og negativ musik

Rust Natklub har gennem årtier været et prominent og kulturelt spillested, men navnet er nu skiftet til slet og ret NATKLUBBEN, som du finder på øverste etage. NATKLUBBEN har undergået en farverig forvandling med en elegant ny cocktail bar og lyd.

Vi har et stærkt fokus på den gode oplevelse, og har sagt farvel til den nedgørende tone ved kun at spille musik, som har positiv indvirkning på stemningen

Morten Varano

Her spilles nye og gamle club-hits, men sange som inkluderer ord som eksempelvis ’bitches’ fravælges, da de kan opfattes negativ og stødende.

- Vi har et stærkt fokus på den gode oplevelse, og har sagt farvel til den nedgørende tone ved kun at spille musik, som har positiv indvirkning på stemningen, forklarer Morten Varano

Hvor RUST Natklub tidligere havde plads til 600 gæster, lukker NATKLUBBEN kun 400 personer ind, som også er et aktivt valgt for at sikre den gode ibyen-oplevelse, og ikke ender med at stå som sild i en tønde på dansegulvet.

Gæsterne kan i stedet besøge stueetagen, hvor de finder Conga bar. Indretning bærer præg af Morten Varanos kærlighed til 70’ernes brune nuancer med tapeter fra det gamle Østtyskland, unikke designerlamper og snedkerskårede runde båse.

Congas runde båse er noget for sig selv, hvor de runde former på gulve og vægge er placeret, så de runde huller på væggene ligner spejle. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Her er værtshus stemning, som man kender den med kolde fadøl og flyversjusser blandet med nutidens trang til cocktails og mulighed for at sidde udenfor.

Annonce

Nørrebro får sit første queer-club

Når Rust siger, at de vil være et sted med plads til alle, så mener de alle! For de har indgået et samarbejde med vinderen af Zulu’s Store Dragdyst’ Di Di Cancerella, med det borgerlige navn Kim André, som har åbnet Das Disco i kælderlokalerne.

Vi skal ud blandt de steder, hvor der normalt ikke er LGBT’er, og Nørrebro har ikke et særlig omdømme for LGBT-miljøet

Kim André.

Das Disco er NATKLUBBENs frække lillesøster med lysende dansegulv og en bar fyldt med drags, som ifølge Kim André, bryder med det Nørrebro miljø vi er vant til.

Hver fredag har Das Disco inviteret forskellige drag queens ind, som udfører danseshows og skaber en løssluppen stemning. Hver uge er et nyt tema, såsom candy-land eller halloween, hvor gæsterne opfordres til at følge teamet. Foto: Bryndhildr.

- Vi skal ud blandt de steder, hvor der normalt ikke er LGBT’er, og Nørrebro har ikke et særlig omdømme for LGBT-miljøet, mener Kim André.

Her får gæsterne mulighed for at opleve den magi, som drags og dansere kan skabe. Kim omtaler Das Disco, som en queer-club, hvilket er en betegnelse for et sted, som er åben for alle, hvor der ikke tolereres had eller diskrimination af nogen art.

Annonce
Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Nørrebro

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Alarm 112

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nørrebro

Zoulikha ledte efter fleksjob i fem år: Nu syr hun sine egne produkter i baggården

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Byggeri

Slaget om den grønne baggård på Jagtvej er næsten tabt: Sådan sikrer vi resten af Nørrebros oaser

112

Politiet massivt tilstede på Assistens Kirkegård: En person pågrebet

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Første dag

Socialborgmester, Karina Vestergård Madsens, første besøg på Nørrebro: - Der skal ikke kun afsættes penge til konflikter

Annonce