Annonce
Arbejdsløse tyve

Sætter ny jule-rekord: Så få indbrud blev der begået i hovedstaden

Der er sket rekordfå indbrud i hovedstaden over jul. Arkivfoto: Verisure
Indbudstyvene har været stort set arbejdsløse i juledagene, hvor der er registreret rekordfå indbrud i hovedstaden.

Normalt er julen ikke kun hjerternes fest. Det er også indbrudstyvenes. Men ikke længere. I hvert fald står julen 2021 nu noteret for en historisk - og særdeles positiv - rekord.

Her er der nemlig begået rekordfå indbrud i Københavns Politikreds, der dækker København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Det viser nye tal fra Københavns Politi.

I dagene mellem 16. december 2021 og 2. januar 2022 er der kun registreret 40 indbrud i politikredsen. Til sammenligninger var tallet sidste år 70, mens tallet i 2019 var 100-120.

Annonce

De nye tal glæder vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen, leder af afdelingen for berigelseskriminalitet i Københavns Politi.

- Det er naturligvis meget glædeligt, at langt færre har været udsat for den krænkende og grænseoverskridende oplevelse, det er at have indbrud, siger han og peger på corona som den væsentligste årsag til, at færre kommer hjem til et gennemrodet hjem.

Fængslede serieindbrudstyve

-  En oplagt forklaring på det rekordlave antal indbrud er, at mange pga. corona har været hjemme i juledagene i år, hvilket har givet tyvene svære arbejdsbetingelser. Vi ser dog også et fald, når vi sammenligner med sidste år, hvor vi også var ramt af pandemien, siger han.

En oplagt forklaring på det rekordlave antal indbrud er, at mange pga. corona har været hjemme i juledagene i år

Lars Feldt-Rasmussen, Københavns Politi

Københavns Politi oplyser samtidig, at de i løbet af året har anholdt og varetægtsfængslet flere formodede serieindbrudstyve - og at det også kan have indvirkning på faldet.

Politiets gode råd mod indbrud

Vær en god nabohjælper: Et godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og bed naboen om at komme affald i din skraldespand og slå græs/skovle sne, hvis du er væk i en længere periode. Gå evt. sammen i en gruppe i nabolaget og tilmeld jer Nabohjælp.

Tænd lys ude og trim hækken: Lys øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne, og derved forstyrret i sit arbejde. Vi anbefaler tænd-sluk-ure på dine lamper, så det ser ud som om, der er nogen hjemme, når du er bortrejst. Bor du i en villa eller stuelejlighed, er det også en god idé at undgå høje hække, træer og mørke gemmesteder omkring dit hjem.

Gør døre og vinduer svære at bryde op: Sørg for, at der er gode, solide låse på dørene og at dine vinduer er sikret godt, så de er svære at bryde op.

Bestil et oplæg fra politiet: Vores nærbetjente og forebyggere er særligt uddannet i at vejlede i indbrudssikring, og grundejerforeninger, boligforeninger og lokalråd kan bestille et oplæg om indbrudsforebyggelse hos dem. Vi tilbyder også såkaldte tryghedsvandringer, som er en gåtur i området med beboere, hvor forebyggeren kommer med gode råd. Man kan bestille et oplæg via sin lokale betjent – nummeret findes på www.dinbetjent.dk.

Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om et indbrud: Ser du personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller har du haft indbrud, så ring til os på 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige. Hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet, skal man ringe 1-1-2.

Annonce
Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Nørrebro

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Alarm 112

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nørrebro

Zoulikha ledte efter fleksjob i fem år: Nu syr hun sine egne produkter i baggården

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Byggeri

Slaget om den grønne baggård på Jagtvej er næsten tabt: Sådan sikrer vi resten af Nørrebros oaser

112

Politiet massivt tilstede på Assistens Kirkegård: En person pågrebet

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Første dag

Socialborgmester, Karina Vestergård Madsens, første besøg på Nørrebro: - Der skal ikke kun afsættes penge til konflikter

Annonce