Annonce
Fritid

Sohaillah spiller fodbold med de gamle drenge: Den var aldrig gået i Afghanistan

Sohaillah Mohammad Hushin er nyt medlem på Nørrebro Uniteds fodboldhold for 60+. Hun er eneste kvinde på holdet. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Afghanistan og et ægteskab skulle afholde Sohaillah fra grønsværen. Nu bor hun som enke på Hothers plads og kan endelig spille fodbold.

Sohaillah Mohammad Hushin kom til Danmark fra Afghanistan for 17 år siden. Dengang var det helt utænkeligt, at man en dag skulle finde hende på et fodboldhold for mænd over 60+ på Nørrebro.

Nu bestemmer jeg selv over mit liv, og ingen kan stoppe mig. Jeg elsker at komme ud og jeg holder af at spille på holdet her.

Sohaillah Mohammad Hushin

For 9 år siden mistede Sohaillah Mohammad Hushin sin mand, og selvom det var en stor sorg at miste sin ægtefælle gennem mange år, så har det også givet hende et nyt og mere aktivt liv. Hun elsker boldspil og nu spiller hun fodbold på Nørrebro som en fri fugl, som hun kalder sig selv.

- Det var helt utænkeligt, at jeg havde kunne spille fodbold i Afghanistan og ikke mindst mens min mand levede. Nu bestemmer jeg selv over mit liv, og ingen kan stoppe mig. Jeg elsker at komme ud og jeg holder af at spille på holdet her, siger Sohaillah Mohammad Hushin og fortsætter:

Annonce

- De er utrolig søde og meget tålmodige, for jeg kender ikke helt reglerne endnu - men det skal jeg nok komme efter. Lige nu nyder jeg bare at være aktiv og føle, at jeg gør noget godt for mig selv - noget jeg har lyst til.

Seniorholdets nye medlem bor i en af ældreboligerne på Hothers Plads. Dagen bruger hun på senior-fællesskabet i Mjølnerparken, på pasning af børnebørnene og på sport. Det næste hun drømmer om at kaste sig over er basketball.

Høne blandt haner

Sohaillah Mohammad Hushin kom på Nørrebro Uniteds 60+ hold, som den tidligere maler John Christoffersen etablerede i en alder af 79år - som aktiv beboer i senior fællesskabet i Mjølnerparken. Da han rundede sin 80års fødselsdag, lykkedes det ham at stille et 11 mands-hold - det hold som Sohaillah Mohammad Hushin nu er en del af som ene høne i hanegården.

Hver mandag spillers der fodbold på Mimerparkens baner for holdet 60+.Sohaillah Mohammad Hushin er eneste kvinde på holdet og hun nyder det - for i Afghanistan måtte hun ikke spille fodbold. Rebecca Veinø Johansen

- Det er en fornøjelse at have Sohaillah Mohammad Hushin på holdet. Her skal være plads til alle - og jeg synes hun klarer det rigtig godt. Vi er jo et rigtig mande-hold, men det har ingen betydning, siger stifteren af holdet.

Vil du være med til at skabe Nørrebro Uniteds første fodboldhold for seniorer 60+, så kontakt John Christoffersen på telefon 51528259 eller send ham en mail: jchmaler@tdcspace.dk

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Nørrebro

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Hvem på rådhuset har Nørrebros ryg: Gigantisk Diabetes Center indtager De Gamles By og grønne kvadratmeter

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Politik

Håb for naboerne til De Gamles By: Muligt flertal vil inddrage borgerne på ny

Alarm 112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

112

Flere skud affyret på Nørrebro i aftes: Politiet søger vidner

Byudvikling

Borgmester om jernbane: Den er en massiv barriere

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Samfund

Fond havde 1,35 mio. kr. i ubrugte tilskudsmidler: Pengene er betalt tilbage

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Annonce