Annonce
Samfund

Stor aktion mod lokale kiosker

Et stort parti vandpibetobak blev beslaglagt ved den fælles aktion mod kiosker på Nørrebro. Foto: Skattestyrelsen
Omkring 60 medarbejdere fra Fødevarestyrelsen, Skattestyrelsen og Københavns Politi var onsdag i fælles aktion mod kioskmiljøet på Nørrebro. Det gav pote.

21 kiosker på Nørrebro fik onsdag besøg af Københavns Politi, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen som i en fælles aktion mod kioskmiljøet, hvor 60 medarbejdere på tværs af myndighederne deltog.

Den fælles indsats over for kioskmiljøet blev foretaget for at sikre både fair konkurrence og fødevaresikkerheden over for forbrugerne. Virksomhederne, der blev besøgt på onsdagens aktion, var alle udpeget på forhånd, da oplysninger tydede på, at der kunne være problemer.

En travl dag

Anne Sofie Hedemann er underdirektør i Skattestyrelsen, og hun uddyber, hvordan det blev en travl dag for de udsendte medarbejdere.

- I forbindelse med aktionen har vi blandt andet beslaglagt knap 100 kilo vandpibetobak, der ikke er betalt afgifter af samt en række drikkevarer, som manglede pant-mærker. Og så er vi i gang med at gøre regninger op til en lang række virksomheder, der mangler at betale afgifter af slikvarer. Derudover var der en række virksomheder, der ikke havde styr på at få indberettet løn for deres ansatte, siger Anne Sofie Hedemann.

Det er ulovligt, og derfor bliver flaskerne også beslaglagt på stedet og kioskejerne sigtet.

Tommy Laursen, politiinspektør og leder af Center for Borgertryghed ved Københavns Politi

Ydermere havde halvdelen af de besøgte kiosker ikke styr på deres ansatte, som alle blevet pålagt at føre logbog over virksomhedens ansatte. Mens over halvdelen af kioskerne forventes at blive pålagt digital salgsregistrering på grund af fejl eller mangler i den daglige registrering af virksomhedens salg.

Annonce

Manglende rengøring

Fødevarestyrelsen kom også på arbejde. Under aktionen blev der gennemførte i alt 13 kontroller. Én virksomhed blev lukket, mens en anden virksomhed fik forbud mod salg af fødevarer. Flere virksomheder fik beslaglagt et stort antal varer, mens der også blev varslet bøder for at have overtrådt reglerne om sporbarhed og rengøring.

- En fødevare skal altid have sporbarhed, så virksomheden kan kalde varen tilbage, hvis der er problemer med fødevaresikkerheden. Når vi kontroller sporbarhed, kan vi også se tegn på, om den er købt af uautoriserede kanaler. Det hindrer, at virksomheden får en unfair konkurrencefordel over for de lovlydige virksomheder, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens fødevarerejsehold.

Annonce

Sigtet for lattergaspatroner

Der blev under aktionen anholdt og sigtet en person for ulovligt arbejde. Mens der i to kiosker blev fundet og beslaglagt i alt 10 store lattergasflasker.

- Vi ser desværre stadig lattergas blive solgt i enkelte kiosker. Det er ulovligt, og derfor bliver flaskerne også beslaglagt på stedet og kioskejerne sigtet, siger politiinspektør og leder af Center for Borgertryghed ved Københavns Politi, Tommy Laursen.

Alt i alt en travl dag for de tre myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport og fritid

Fire års kamp kan være tabt på jorden: Det går ud over børn og unge

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

sports- eller værdipolitik?

Trods kritik: Tilbud om kønsopdelt svømning for børn fortsætter

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Butiksnyt

Silja og Sarah vil være som H&M: Vi vil gøre genbrug attraktivt og tilgængeligt - for alle

Byudvikling

Så er elløbehjul på vej tilbage

Ældre

Beth på barrikaderne: Flere fortjener en tryg alderdom

Samfund

Kåring af verdens bedste bydel: Sammenlignes med Talibans ligestillingspolitik

Byliv

Derfor elsker vi Nørrebro

nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce