Annonce
Butiksnyt

Tre gutter fra Nørrebro vil leve af nylonstrømper: De er utrolig behagelige at have på

Daniel Nygaard Jensen, Simon Worm Bækgaard og Jonas Holst lancerer den 28, maj deres nye nylonstrømpebukser, Foto: Privat
Den 28. maj lancerer tre gutter fra Nørrebro en håndfuld bæredygtige nylonstrømpebukser. Det sker, at de selv hopper i et par nu og da.

Det er ikke hver dag, at man møder tre mænd i 30'erne, som frivilligt kaster sig i et par nylonstrømpebuksr og tramper ned i en Nørrebro-baggård uden så meget som at blinke. Mænd som for godt et år siden kastede sig over udvikling og produktion af noget så pikant som  nylonstrømpebukser - dem de netop selv er hoppet i.

I et lille kontorfællesskab på Søllerødgade 42. 1. sal sidder de blandt kasser af nylonstrømpebukser fra gulv til loft. For de godt 7000 fint indpakkede beklædningsgenstande fra deres første sending fylder mere, end man tror. Velkommen til Restock Copenhagen.

Tre unge mænd fra Nørrebro vil være med i kampen for en mere bæredygtig tekstil produktion. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Daniel Nygaard Jensen, Jonas Holst og Simon Worm Bækgaard er de modige og nysgerrige sjæle bag den nye Nørrebro-virksomhed. Ingen af dem vidste noget om nylonstrømpebukser, før de kastede sig ind i kampen om at fuldføre deres overordnede mission om at bidrage til en mere bæredygtig tekstilproduktion - og naturligvis bidrage til at give kvinder et par strømpebukser, som tilgodeser alle behov.

Annonce

- I løbet af sommeren 2020 var vi rundt i adskillige københavnske parker med spørgeskemaer og kolde øl for at spørge kvinderne ind til, hvordan et par nylonstrømpebukser skulle sidde, hvis de selv kunne bestemme. Her tegnede der sig ret hurtigt et billede af den perfekte strømpebuks, fortæller administrerende direktør i Restock Copenhagen, Jonas Holst.

Men hvorfor?

Lad os lige tage et skridt tilbage i tiden. Tilbage til en festlig stund på Nørrebro-baren Dispensary. Og herfra kommer det nemt til at lyde som en "Århus-historie", for på baren sad to sprog-officerer i arabisk og en økonomi-mand og talte om nylonstrømpebukser.


Jeg må indrømme, at jeg faktisk synes, at de var helt rare at have på.

Simon Worm Bækgaard


Daniel Nygaard Jensen indviede her sine to venner i sin undren over hans kærestes adfærd, når hun gang på gang smed et par hullede nylonstrømper i skraldespanden. En observation som flere gange havde ramt ham, for hvorfor genbruges strømpebukser ikke på lige fod med så meget andet tøj?

Langsomt tog idéen form hos de tre gutter. Det er i dag blevet til fem forskellige slags nylonstrømpebukser i fire forskellige størrelser til kvinder - og de mænd som kunne have lyst til det.

- Under vores fotoshoot havde jeg nylonstrømper på en hel dag - simpelthen for at prøve hvordan det er. Så kunne jeg også meget bedre tale med om pasform og waistband. Jeg må indrømme, at jeg faktisk synes, at de var helt rare at have på, fortæller Simon Worm Bækgaard, tidligere sprogofficer i arabisk og nu medstifter af Restock Copenhagen.

Annonce

Ikke bare et par nylonstrømpebukser

Udover komfort, waistband og holdbarhed var det bæredygtige aspekt og sociale ansvar også vigtige elementer i drømmen.

- Da vi begyndte vores rejse ind i tekstilbranchen, var vi ærlig talt lidt skræmte ved tanken om tøjproduktion. Vores tanker blev ledt hen på historier om sweatshops fra Bangladesh og Kina, hvor udmagrede arbejdere får en særdeles ringe løn, får arbejdsskader og kun sjældent har fri, siger Daniel Nygaard Jensen.

Hurtigt fandt de en fabrik i Italien, som kunne levere en tråd udviklet af genanvendte materialer. Selvom nylonstrømpebukserne skulle være ekstra stærke, går alle slags i stykker på et tidspunkt - og hvorfor ikke udnytte det.

Derfor har Restock Copenhagen indgået et samarbejde med en Nordjysk leverandør, der kan hjælpe den lille startup med at genanvende de brugte nylon-produkter. Alt sammen for ramme den overordnede mission om at bidrage til en mere bæredygtig tekstilproduktion.

Nysgerrig?

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan nylonstrømper fra en mands hånd kan sidde, så har Restock Copenhagen lavet en rabatkode: Restock2200 som en slags tak for at du er den gode nabo.

Rabatkoden giver 30% og udløber 31. maj 2021, og der er en pakke per kunde. Denne kan ikke kombineres med andre rabatkoder.

Restock Copenhagen lancerer deres kollektion den 28. maj på hjørnet af Stefansgade/Søllerødgade fra kl.15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce